Gudstjänster

EFS Hisingen är uttryck för en helig hemlängtan.

Vi firar gudstjänster på söndagar i Länsmansgårdens kyrka. Vi
vill att många människor ska känna sig hemma hos Gud.

Vi träffas i vardagen i hemgrupper. Vi vill att Gud ska leva
nära oss här i Göteborg.

Varför firar vi gudstjänst?

I det gamla förbundet gjorde man tjänst inför Gud i templet. Där tillbad man Gud, läste ur skrifterna och hade offertjänst.

Detta är även bakgrunden till vår tids gudstjänst. Den stora skillnaden mot det gamla förbundet är offertjänsten.  I det gamla förbundet offrade man djur. I det nya förbundet har Jesus offrat sig själv en gång för alla och genom honom finns möjlighet till fullständig upprättelse.

Vad innebär nu detta? Vi kan nog hålla med om att vi gjort fel i våra liv. Dessa misstag kan vi välja att försvara eller släppa taget kring genom förlåtelsen. Evangeliets kärna är att Jesus gjort det möjlig att lämna misstagen bakom sig. Ett liv utan förlåtelse är ett liv där ryggsäcken av misstag blir allt tyngre.

Vi tror på en livslång vandring i gemenskap med Gud där du får möjlighet att lära känna Honom och höra Hans röst. I bibelns står det att Guds rike består av rättfärdighet, glädje och frid. Det finns en stor längtan efter det i vårt samhälle. Att få gör upp med saker och få del av en glädje och frid som är bortom omständigheterna i vardagen.

Detta budskap vill vi ska prägla våra gudstjänster.

Vad händer i kyrkan på en gudstjänst?

En gudstjänsten byggs upp av lovsång och tillbedjan.

Lovsång i gudstjänsten

Bön och bekännelse. Undervisning och vittnesbörd.

Vi firar nattvard 2 gånger per månad – tillfällen att ta emot brödet och vinet som tydliggör Jesu verk.

Vi förkunnar ett budskap av Jesu nådefulla kärlek. En kärlek som är mycket större än allt annat vi kan mäta i denna världen.

Känn dig varmt välkommen att dela gemenskapen med oss och vår Herre!

Se också:

Kalender